Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
Yrkeshögskolan syd
MENY

Yrkeshögskoleutbildningar – YH i samverkan med företag i Sydsverige

Utbildningarna är direkt anpassade till näringslivets behov och ger därför mycket goda framtidsutsikter. Samtliga utbildningar leder till examen inom YH. Utbildningsanordnare och kommuner samverkar under det registrerade varumärket Yrkeshögskolan Syd®

Yrkeshögskolan Syd® (YHS) i Olofström och Hässleholm har sedan 1996 bedrivit KY/YH-utbildningar i regional samverkan med företag och organisationer. I Hässleholm finns det en lång tradition av ingenjörsutbildningar. I Olofström arbetas det förutom med utbildning och kompetensutveckling även med forskning och produkt- och företagsutveckling i samverkan med industrin i regionen med Volvo som motor. Utbildningar vid YHS ger YH-examen och av företagen efterfrågad kompetens. I genomsnitt 90 % av studenterna har kvalificerade jobb efter avslutad utbildning.

Kommunerna Olofström och Hässleholm kan erbjuda god service och tillgången på bostäder är relativt god. Hässleholm har ett kommunikationsnära läge med goda tågförbindelser. Utbildningslokaler och utrustning som används i utbildningarna håller hög standard. Lärare och konsulter som undervisar har och skall alla ha en arbetslivserfarenhet som speglar de kurser som man undervisar inom.

YH-utbildningarna berättigar till studiemedel från CSN och är avgiftsfria för de studerande förutom kurslitteratur och studiematerial.

 

Sökbara utbildningar, hösten 2017:

 

 

Pågående utbildningar (ej sökbara hösten 2017)

 

 

 

 

 

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Skicka ett mejl

Synpunkter

Vi vill gärna höra din synpunkter eller klagomål.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun