Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Publicerat den:

Preparandkurs för Byggnadsingenjör

- Har du en gymnasieexamen men saknar Bygg och Anläggning 1 och 2?
- Vill du ha möjlighet att anmäla dig till en preparandkurs för att bli behörig till vår Byggnadsingenjörsutbildning?

Se till att inkomma med din ansökan till oss senast den 31 mars!

Till utbildningen Byggnadsingenjör krävs förutom den grundläggande behörigheten* att du som sökande har behörighet i Bygg och anläggning 1 och 2 eller motsvarande kunskaper.

 

YHS preparandkurs vänder sig till alla som uppfyller kravet på grundläggande behörighet* samt har skickat in en ansökan till våra bygg- och anläggningsutbildningar men saknar kunskaper i Bygg och anläggning 1 och 2**.

 

Preparandkursen sträcker sig under 10 tillfällen som avslutas med en examinationsdag (tentamen). Så totalt 11 träffar.

Vi återkommer inom kort med tider för kursen.

 

Preparandkursen gör dig behörig i Bygg och Anläggning 1 och 2 till våra utbildningar om du blir godkänd på sluttentamen. Observera att resultatet endast kan användas för utbildningar på Yrkeshögskolan Syd.

Avklarad kurs med godkänt betyg ger inte någon platsgaranti men förstärker möjligheten att bli antagen till våra bygg- och anläggningsutbildningar.

För mer information kontakta utbildningsledaren Andreas Roxhag på 0723-93 84 30

* Grundläggande behörighet

1 § Grundläggande behörighet att antas till utbildningen har den som 1. har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning, 2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1, 3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller 4. genom svensk eller utländsk utbildning eller praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

**https://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/gymnasieutbildning/gymnasieskola/sok-amnen-kurser-och-program/subject.htm?subjectCode=BYG&courseCode=BYGBYG01&lang=sv&tos=gy#anchor_BYGBYG01 Länk till annan webbplats.

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun