Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Publicerat den:

Från målare till Byggnadsingenjör

Att få besök av tidigare studerande på Yrkeshögskolan Syd är alltid roligt och inspirerande. Vi bjöd in Philip Isaksson som slutade här för några år sedan för att höra vad han gör idag.

För våra läsare, berätta vem Philip Isaksson är?

Jag är 35 år, bor i Knislinge med min sambo och våra tre barn. Jobbar i dagsläget på Tyréns i Kristianstad som konsult. Håller just nu på med ett stort projekt i Stockholm.

På fritiden är det fotboll som gäller (på TV är det Liverpool) i IFK Knislinge där jag är tränare i både min son och min dotters lag.


Vad gjorde du innan du började hos oss på Yrkeshögskolan Syd?

Jag jobbade som Byggnadsmålare i 12 år. Gick bygg på gymnasiet och blev anställd efter studenten. Fick några år senare erbjudande om att starta eget precis när vårt andra barn skulle komma men det var inte rätt i tiden. Funderade istället på att plugga vidare och hade hört talas om denna utbildningen via kompisar men det var min sambo som kom hem och sa att "den här utbildningen ska du söka". Så då gjorde jag det. Bästa beslutet jag tagit.


Varför undrar såklart vi?

Två förbaskat roliga och lärorika år. Hade kunnat göra om det igen!


Vad har du tagit med dig från utbildningen?

Entreprenadjuridiken, BAS U/P, kvalitet och miljö i synnerhet. Men all erfarenhet från alla i klassen, vi kom från olika ställen med olika kunskaper vilket var till god hjälp vid olika tillfällen.


Hur ser bakgrunden ut hos er på Tyréns? Vad har man gjort tidigare i livet?

Få kommer direkt från gymnasiet, man har olika erfarenheter och kunskaper som behövs i våra olika projekt, men de flesta har jobbat i branschen på ett eller annat sätt innan de kommer till oss.


Hur ser fördelningen män/kvinnor ut hos er?

Vår Sverigechef är kvinna och i det projektet jag arbetar i nu är det 50/50. Det känns i allmänhet som att det är fler kvinnor som finns inne i konsultbranschen och på kontorern än bland byggbodarna.


Tills sist, vad vill du säga till de som söker till Byggnadsingenjörsutbildningen hos oss?

Ni kommer inte ångra er en sekund! Det är stor efterfrågan inom bygg och anläggning.

Gå in med ett öppet sinne, "bestäm" inte er direkt vart ni vill arbeta utan låt LIA:n vägleda er. Använd erfarenheten i klassrummet, det sitter mycket kompetens bara där och se till att njuta av tiden!


Är Du intresserad av att söka till Byggnadsingenjörsutbildningen? Läs och ansök här! Öppnas i nytt fönster.Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun