Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Publicerat den:

Digital undervisning

Denna vecka har vi lärare från Estland, Lettland, Danmark och Tyskland på besök för att utveckla och lära oss mer om digital undervisning.

Sedan ett par år tillbaka har vi på Yrkeshögskolan Syd deltagit i olika EU-projekt för att utveckla vår verksamhet och i skrivande stund deltar vi i ett projekt gällande digitalt lärande.

Att ha kurser på distans blir allt mer intressant för både Myndigheten för Yrkeshögskolan och för oss anordnare. Vi kan då nå fler människor och samtidigt minska restiden för våra studerande, bra för både miljö och tidsaspekt.

 

Vi i projektgruppen har tagit fram ett utbildningspaket för våra lärare i respektive land och denna vecka träffas våra lärare för att utbyta erfarenheter och för att lära sig hur man bygger en kurs i ett utbildningssystem, allt ifrån podcasts till videos, vidare till quizzar och andra prov man kan göra online.

I april ska alla visa upp sitt färdiga material och förhoppningsvis fått nya insikter och idéer för att göra vår undervisning här på YHS än bättre.

Spännande!

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun