Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Publicerat den:

Tågtekniker - Ett yrke för dig?

Vad gör egentligen en tågtekniker? Mikael Nilsson som arbetar på Euromaint i Malmö berättar..

Hur länge har du arbetat på Euromaint?

Jag började i det här jobbet redan 1981, då var det SJs tåg som gällde. Sedan dess har jag gett service på många typer av tåg och från 2010 har vi förmånen att bidra till att hålla de 109 Öresundstågen i bästa skick.

 

Vad gör du på jobbet?

Jag är teamleader och börjar dagen med att kolla vad som står på schemat för mitt gäng. Tågen kallas automatiskt in till oss efter körda 20 000 kilometer då det är dags för underhåll och reparationer. Vi ser bland annat till att byta bromsbelägg och stötdämpare, kontrollerar dörrarnas funktion och håller toaletterna i bästa skick.

 

Vad är bäst med ditt jobb?

Friheten att själv få styra arbetet uppskattar jag mycket. I mitt team känner vi varandra väl och ställer upp när det behövs. Vi jobbar skift och det passar mig utmärkt att jobba på natten eller helgen och sedan ha fria dagar mitt i veckan.

 

Har du några bra råd till resenärerna för att de ska få en trevlig resa?

Var lite aktsamma med innerdörrarna i glas och banka inte på dem då det kan störa öppningsfunktionen. Mitt andra tips är inte slänga handtorkspapper i toalettstolen, det kan orsaka stopp om vakuumsuget inte fungerar.

 

Berätta lite om dig själv och vägen till ditt arbete?

Jag är utbildad verkstadstekniker i botten. Efter lumpen fick jag jobb på tågverkstad och sedan dess har det rullat på. Nu är det Öresundståg som gäller för hela slanten.

 

Vad gör du på fritiden?

Vi bor i Malmö men är på väg att flytta permanent till Beddingestrand där vi ska ersätta sommarhuset med ett nytt hus och det kräver en del arbete. Mitt stora intresse är fiske, lycka är att få stå i ett par vadarstövlar vid sydkusten och dra upp en öring!

 

Skulle Du vilja läsa till tågtekniker så har vi rätt utbildning här på Yrkeshögskolan Syd! Ansök här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun